Dacă dorești să îți crești aportul de omega-3, două opțiuni excelente sunt uleiul de semințe de in și uleiul de pește. Dar care dintre ele este mai bun pentru tine? Dacă ești vegetarian sau vegan,...
Măslinii există de mii de ani, iar uleiul de măsline are o istorie la fel de veche, fiind unul dintre cele mai importante alimente menționate chiar și în Biblie. Este uleiul de măsline bun pentru...
Nu mai este un secret că schimbarea condimentelor din bucătărie poate avea un impact major asupra sănătății. De fapt, din ce în ce mai mulți profesioniști din domeniul sănătății pun accent pe ceea ce...
Produsul fără gluten a devenit att de popular pe rafturi în prezent, încat practic fiecare companie oferă, sub o formă sau alta, un produs fără gluten. Deși fără gluten nu înseamnă sănătos, de multe...
Pudra de curmale este un îndulcitor natural din ce în ce mai popular, apreciat nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru valoarea nutritivă impresionantă. Obținută prin uscarea și măcinarea...
Este untul de arahide rău pentru tine? Aceasta este, de fapt, o întrebare comună și există unele concepții greșite atunci când vine vorba de datele nutriționale ale untului de arahide. Răspunsul...
Boabele de muștar sunt semințele unei plante din familia Brassicaceae, cunoscută științific sub numele de Sinapis. Aceste semințe mici, dar puternice, sunt utilizate în mod obișnuit ca condiment și...
Laptele de ovăz a devenit una dintre cele mai populare alternative la laptele de origine animală, fiind apreciat pentru gustul său bl ând, textura cremoasă și beneficiile pentru sănătate. Ideal...
Nu este niciun secret că mersul la sală este important atunci când vine vorba de creșterea masei musculare și îmbunătățirea performanței, dar dacă nu sunteți atent la ceea ce puneți în farfurie,...
Probabil ați m âncat cel puțin câteva tipuri de leguminoase la un moment dat, dar ce sunt exact leguminoasele?
Aceste "semințe" (da, sunt semințe!) sunt pline de fibre și proteine, sărace în...
Calciul este cel mai abundent mineral din organism, iar aproape 99% din calciul din organism este stocat în structura oaselor și a dinților. Adevărul este, totuși, că mulți dintre noi nu consumăm...
Agar-agar este un agent de gelifiere natural derivat din alge roșii marine, utilizat adesea în preparate culinare și produse farmaceutice. Acesta este cunoscut pentru capacitatea sa de a forma un...
Porridge, cunoscut și sub numele de terci de ovăz, este un preparat culinar simplu, dar extrem de nutritiv. Este popular în multe culturi din întreaga lume și este consumat de obicei la micul dejun....
Mierea Manuka este un tip special de miere produsă în Noua Zeelandă și Australia, cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și valoarea nutrițională unică. Este produsă de albine care...
Ce sunt smochinele?
Smochinele obișnuite cresc pe arborele ficus (ficus carica), care este membru al familiei murelor. Originară din Asia de Vest și Orientul Mijlociu, în prezent este cultivată...
Dacă doriți să evitați făina de gr âu și/sau glutenul și nu sunteți sigur încotro să vă îndreptați, făina de orez este o opțiune pentru dumneavoastră. Această făină fără gluten, cunoscută și ca...
Dacă ești relativ tânăr și sănătos, îmbunătățirea memoriei poate să nu fie obiectivul tău de sănătate pe care să te concentrezi în acest moment. Totuși, afectarea memoriei este o problemă care...
Deși sarea este cel mai utilizat condiment, bobul de piper este cel mai comercializat condiment din lume. Și deși este cunoscut drept regele condimentelor, este de fapt un fruct. Da, un fruct. Din...
Știai că semințele de cânepă sunt una dintre cele mai bune surse naturale de proteine vegetale? Dacă vrei să-ți crești aportul de proteine dintr-o sursă naturală și vegană, atunci pudra de proteine...
Dacă ai căutat o făină fără gluten pentru rețetele tale, vreau să îți spun că făina de ovăz este una dintre cele mai bune opțiuni. Dar stai, făina de ovăz este fără gluten? Conform Centrului pentru...