Dacă dorești să îți crești aportul de omega-3, două opțiuni excelente sunt uleiul de semințe de in și uleiul de pește. Dar care dintre ele este mai bun pentru tine? Dacă ești vegetarian sau vegan,...
Măslinii există de mii de ani, iar uleiul de măsline are o istorie la fel de veche, fiind unul dintre cele mai importante alimente menționate chiar și în Biblie. Este uleiul de măsline bun pentru...
Nu mai este un secret că schimbarea condimentelor din bucătărie poate avea un impact major asupra sănătății. De fapt, din ce în ce mai mulți profesioniști din domeniul sănătății pun accent pe ceea ce...
Produsul fără gluten a devenit att de popular pe rafturi în prezent, încat practic fiecare companie oferă, sub o formă sau alta, un produs fără gluten. Deși fără gluten nu înseamnă sănătos, de multe...
Fie că vorbim de latte cu dovleac, unt de dovleac sau prăjituri cu dovleac, această legumă a explodat pe scena culinară. Este posibil ca această rețetă sănătoasă de pine cu dovleac fără gluten să fie...
Pudra de curmale este un îndulcitor natural din ce în ce mai popular, apreciat nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru valoarea nutritivă impresionantă. Obținută prin uscarea și măcinarea...
Este untul de arahide rău pentru tine? Aceasta este, de fapt, o întrebare comună și există unele concepții greșite atunci când vine vorba de datele nutriționale ale untului de arahide. Răspunsul...
Fursecurile sunt o opțiune excelentă pentru gustări. Sunt ușor de raționat și atât de gustoase. Dar majoritatea fursecurilor pe care le găsiți la magazinul alimentar sunt făcute cu ingrediente...
Boabele de muștar sunt semințele unei plante din familia Brassicaceae, cunoscută științific sub numele de Sinapis. Aceste semințe mici, dar puternice, sunt utilizate în mod obișnuit ca condiment și...
Laptele de ovăz a devenit una dintre cele mai populare alternative la laptele de origine animală, fiind apreciat pentru gustul său bl ând, textura cremoasă și beneficiile pentru sănătate. Ideal...
Nu este niciun secret că mersul la sală este important atunci când vine vorba de creșterea masei musculare și îmbunătățirea performanței, dar dacă nu sunteți atent la ceea ce puneți în farfurie,...
Probabil ați m âncat cel puțin câteva tipuri de leguminoase la un moment dat, dar ce sunt exact leguminoasele?
Aceste "semințe" (da, sunt semințe!) sunt pline de fibre și proteine, sărace în...
Această rețetă de somon cu crustă de migdale este un mod perfect de a vă bucura de o masă sănătoasă și aromată, care sună sofisticat, dar este și ușor de preparat. Este fără gluten, ketogenic și...
Calciul este cel mai abundent mineral din organism, iar aproape 99% din calciul din organism este stocat în structura oaselor și a dinților. Adevărul este, totuși, că mulți dintre noi nu consumăm...
Agar-agar este un agent de gelifiere natural derivat din alge roșii marine, utilizat adesea în preparate culinare și produse farmaceutice. Acesta este cunoscut pentru capacitatea sa de a forma un...
Mousse-ul de ciocolată cu avocado este unul dintre deliciile mele sănătoase preferate. Aceasta combină puterea nutritivă a avocadoului, un superaliment, cu îndulcitorii naturali pentru a obține un...
Porridge, cunoscut și sub numele de terci de ovăz, este un preparat culinar simplu, dar extrem de nutritiv. Este popular în multe culturi din întreaga lume și este consumat de obicei la micul dejun....
Mierea Manuka este un tip special de miere produsă în Noua Zeelandă și Australia, cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și valoarea nutrițională unică. Este produsă de albine care...
Ați gustat până acum paste toscane? A ceastă rețetă de paste toscane este plină de legumele proaspete preferate și amestecată într-un sos ușor de roșii. Servită pe un pat de paste din orez brun,...
Ce sunt smochinele?
Smochinele obișnuite cresc pe arborele ficus (ficus carica), care este membru al familiei murelor. Originară din Asia de Vest și Orientul Mijlociu, în prezent este cultivată...