Supa crema de linte

INGREDIENTE

  • 3 morcovi medii
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu/kapia
  • ½ păstârnac
  • 200g linte roșie BIO
  • 3 linguri smântână sau iaurt grecesc
  • condimente după gust

MOD DE PREPARARE

Pasul 1. Am pus toate legumele (morcovi, ceapă, ardei, păstârnac) la fiert într-o oală, în care am pus 1l de apă. Separat, am pus cele 200g de linte roșie la fiert într-o oală, în care am pus 0.8-1l apă.


Pasul 2. Am lăsat ambele ingrediente la fiert circa 30-40 min, până când au fost gata de preparare. Am scurs lintea de apa în care a fiert și am pus lintea într-un alt vas de dimensiuni mari. Peste linte am adăugat legumele fierte și vreo 4 polonice din supa în care au fiert legumele. În continuare, am luat blenderul vertical cu care am mixat compoziția până când a prins textura unei creme. În funcție de preferințe, se mai poate adauga din supa legumelor pentru a subția preparatul. Dacă nu ai blender vertical, poți folosi un blender normal, cel cu vas din sticlă sau chiar robotul de bucatarie. În lipsa oricărui aparat de bucătărie se mai poate opta și pentru zdrobitorul manual de cartofi/legume, singura diferență va fi la nivel de textură, dar, stari fără griji, gustul rămâne același.


Pasul 3. După ce am mixat toată compoziția, am adaugat smântăna și am continut să mixez timp de 1 minut. Tot acum se poate condimenta în funcție de preferințele fiecăruia.

O masă extrem de simplu de preparat și doar cu ingrediente naturale.

Multumim Laura pentru reteta!

Comentarii

Articole similare