Spaghete cu ciuperci

Ingrediente:

  • 200 g paste spaghete
  • 300-350 g ciuperci proaspete (sau conserva)
  • 2-3 linguri de unt;
  • o lingura ulei de masline;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1/2 ceapa, tocata fin;
  • Chully fulgi

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeti pastele, dar pastrati o cana din apa in care au fiert.

Feliati ciupercile sau daca folositi conserva, scurgeti si clatiti bine. Topiti 1 lingură de unt la foc mic, intr-o tigaie mare. Caliti ceapa si usturoiul. Dati focul mai mare, adaugati ciupercile si lasati-le la foc pana cand se evapora apa din ele. Adaugati restul de 2 linguri de unt si amestecti pana se topeste.

Micsorati un pic focul. Adaugati spaghetele, 3 sferturi din apa tinuta de la paste si amestecati usor si cat mai larg pentru a cuprinde toata compozitia. Dacă pastele par uscate, mai adaugati apa.

Asezoneazati cu sare, piper si fulgi chilly.

Puteti presara deasupra patrunjel tocat marunt sau parmezan.

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Spaghetti Bolognese Vegane
Spaghetti Bolognese Vegane
Nu veti simti lipsa carnii în această versiune vegană consistentă a spaghetelor bolognese! Nucile și lintea sunt o sursa foarte buna de proteine, în timp ce salvia, ciupercile, rozmarinul îi...