Pilaf de orez brun cu naut

Desi este un fel de mancare principal, acest pilaf bogat in fibre si folat poate fi o garnitura pentru 6-8 persoane.

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline

1 ceapa rosie mare, tocata marunt

5 catei de usturoi, taiati felii subtiri

340g varza verde, taiata marunt

¾ cana orez brun

¾ lingurita sare

1 conserva naut, scurs si spalat

1 cana rosii din conserva, taiate bucati, impreuna cu sucul lor

¾ cana stafide

Mod de preparare:

1.    Intr-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc, amestecand des, 7 minute sau pana cand ceapa este frageda.

2.    Se adauga varza; se acopera si se prajeste 5 minute sau pana cand varza incepe sa se inmoaie.

3.    Se adauga orezul brun, 2 caini cu apa si sarea.Se da focul mic; se acopera si se fierb 25 minute sau pana cand orezul este aproape facut.

4.    Se adauga nautul, rosiile si stafidele; se pun la fiert.Cand dau in clocot, se da focul mic; se acopera si se fierb 10 minute sau pana cand orezul este fraged.

 

POFTA  BUNA!

 

Sursa:

            Alimente contra bolii, Editura Reader's Digest

Comentarii