Desi este un fel de mancare principal, acest pilaf bogat in fibre si folat poate fi o garnitura pentru 6-8 persoane.
Ingrediente:
1 lingura ulei de masline
1 ceapa rosie mare, tocata marunt
5 catei de usturoi, taiati felii subtiri
340g varza verde, taiata marunt
¾ cana orez brun
¾ lingurita sare
1 conserva naut, scurs si spalat
1 cana rosii din conserva, taiate bucati, impreuna cu sucul lor
¾ cana stafide
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc, amestecand des, 7 minute sau pana cand ceapa este frageda.
2. Se adauga varza; se acopera si se prajeste 5 minute sau pana cand varza incepe sa se inmoaie.
3. Se adauga orezul brun, 2 caini cu apa si sarea.Se da focul mic; se acopera si se fierb 25 minute sau pana cand orezul este aproape facut.
4. Se adauga nautul, rosiile si stafidele; se pun la fiert.Cand dau in clocot, se da focul mic; se acopera si se fierb 10 minute sau pana cand orezul este fraged.
POFTA BUNA!
Sursa:
Alimente contra bolii, Editura Reader's Digest
Comentarii