Ați gustat până acum paste toscane? Această rețetă de paste toscane este plină de legumele proaspete preferate și amestecată într-un sos ușor de roșii. Servită pe un pat de paste din orez brun, această rețetă de inspirație toscană este fără carne și vegană - este rețeta perfectă de vară.
Ingrediente
- o cutie de 794 g de roșii tăiate cubulețe
- o cutie de 227 g de sos de roșii
- 1 lingură zahăr de cocos
- 2 lingurițe usturoi pudră
- 2 lingurițe condiment italian
- ½ linguriță piper negru
- ½ linguriță sare de mare
- 2 linguri de ulei de cocos
- 1 kilogram de dovlecei (aproximativ 3 de mărime medie), feliați
- 227 g de ciuperci, tocate
- 1 ceapă, tocată
- 340 g de paste din orez brun (trei sferturi dintr-un pachet standard)
- parmezan
Într-o tigaie mare la foc mediu-mare, se amestecă roșiile, sosul de roșii, zahărul de cocos și condimentele.
Aduceți amestecul la punctul de fierbere și, odată ce face bule, reduceți focul. Se acoperă tigaia și se fierbe timp de 20 de minute.
Folosiți timpul de pauză pentru a pregăti pastele din orez brun. Aceasta este o alternativă excelentă la pastele de grâu, mai ales dacă evitați glutenul (o altă opțiune nouă excelentă sunt pastele pe bază de linte, care sunt relativ bogate în proteine). Folosiți o oală de dimensiuni medii pentru a găti pastele în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se scurg și se pun deoparte.
În timp ce sosul încă fierbe, încălziți uleiul de cocos într-o cratiță separată. Deși ați putea fi tentați să folosiți ulei de măsline, uleiul de cocos, care este plin de beneficii pentru sănătate, este o opțiune mai bună la căldură mai mare.
Apoi adăugați dovlecelul, ciupercile și ceapa. Gătiți până când legumele sunt fragede, dar încă crocante. Apoi, adăugați amestecul de sos de roșii la legume. Odată ce toate acestea sunt amestecate, se aruncă pastele și se acoperă cu sosul și legumele.
Adăugarea unor ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul sau busuiocul, poate da o notă aparte acestei rețete de paste toscane. Dacă tolerați lactatele, acoperiți cu parmezan peste paste, pentru o aromă aparte.
Cea mai bună parte a acestei rețete este că este ușor de personalizat. Adăugați puțin spanac, înlocuiți ciupercile cu ardei gras - faceți aceste paste toscane pe placul dumneavoastră, pentru că este o rețetă la care veți dori să reveniți de nenumărate ori.
Dacă doriți să adăugați o proteină din carne, luați în considerare carnea de pui pentru paste toscane cu pui.
Date Nutriționale
Dovlecel, ciuperci și roșii. Trei mari legume de vară sunt reprezentate în acest fel de mâncare alături de ceapă, paste din orez brun, ulei de cocos și multe condimente. .
La doar 276 de calorii pe porție, macronutrienții sunt impresionanți pentru o mâncare vegană de paste: 41 de grame de carbohidrați (9 grame sunt fibre, ceea ce face ca aceasta să fie și o masă bogată în fibre), 10 grame de grăsimi și 12 grame de proteine. Dacă adăugați piept de pui , atunci aveți și mai multe proteine, desigur.
Cu toate aceste ingrediente bogate în nutriție, aceste paste toscane sunt, de asemenea, bogate în multe vitamine și minerale. Fiecare porție furnizează 95% din valoarea zilnică (VZ) de vitamina C, 129 % VZ de vitamina B1 (tiamină) și 71% VZ de vitamina A. De asemenea, are peste 40% VZ de vitaminele B2, B3, B5 și B6.
Mineralele sunt, de asemenea, impresionante: 59% DZ în cupru, 39% DZ în mangan și 37% DZ în fosfor. Este, de asemenea, mai mult de 20 % DZ în magneziu, fier, potasiu și zinc.
*Valoarea zilnică: Procentajele se bazează pe o dietă de 2.000 de calorii pe zi.
Comentarii