Această rețetă se face în doar 10 minute, făcând-o perfectă pentru nopțile aglomerate ale săptămânii sau când ai puțin timp.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 150 g paste penne

  • 6 roșii cherry

  • 2 catei de usturoi

  • 1 fir de ceapa verde

  • 100 ml suc de rosii

  • 1 lingură de crema de branza vegana (opțional)

  • arahide și semințe de in
  • sare, piper, busuioc, oregano, chilli


1.     Pentru început, se fierb pastele conform timpului indicat pe punga, în apă cu sare.

2.     Sosul: se călește usturoiul în ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper, oregano și se dă focul mic spre mediu, pentru 1 minut, având grijă să nu se ardă.

Adăugăm sucul de roșii, aproximativ 3 linguri de apă de la paste și crema de brânză.

3.     Se adaugă pastele deja fierte peste sos și se mai lasă 2-3 minute la foc mic pentru a se întrepătrunde toate aromele. Se adaugă roșiile, amestecăm, oprim focul și sunt gata.

4.     Se servesc cu ceapă verde, câteva semințe de in, arahide și puțină dragoste deasupra.


Poftă bună!

Comentarii