Această rețetă se face în doar 10 minute, făcând-o perfectă pentru nopțile aglomerate ale săptămânii sau când ai puțin timp.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 150 g paste penne
- 6 roșii cherry
- 2 catei de usturoi
- 1 fir de ceapa verde
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingură de crema de branza vegana (opțional)
- arahide și semințe de in
- sare, piper, busuioc, oregano, chilli
1. Pentru început, se fierb pastele conform timpului indicat pe punga, în apă cu sare.
2. Sosul: se călește usturoiul în ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper, oregano și se dă focul mic spre mediu, pentru 1 minut, având grijă să nu se ardă.
Adăugăm sucul de roșii, aproximativ 3 linguri de apă de la paste și crema de brânză.
3. Se adaugă pastele deja fierte peste sos și se mai lasă 2-3 minute la foc mic pentru a se întrepătrunde toate aromele. Se adaugă roșiile, amestecăm, oprim focul și sunt gata.
4. Se servesc cu ceapă verde, câteva semințe de in, arahide și puțină dragoste deasupra.
Poftă bună!
Comentarii