Cel mai bun lucru la burgerii vegetarieni este că sunt versatili și ușor de făcut. Sunt o alternativă mult mai bună la burgerul clasic, deoarece au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, dar au un conținut ridicat de fibre.

Astăzi vă prezentăm varianta testată de noi, cu năut și fasole neagră.

Ingrediente:

- o conservă năut

- o conservă fasole neagră

- o lingură fulgi de drojdie inactivă

- o lingură tărâțe psyllium

- o linguriță chives tocat

- o linguriță chilly fulgi

- o linguriță sare

- o ceapă tocată

- verdeață: mărar, pătrunjel

- un morcov ras

- o lingură ulei de măsline 

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele în blender si se mixează până când se obține o pastă. Daca pasta este lipicioasă, se mai adaugă treptat tărâțe de psyllium sau pesmet până cand se poate modela.

După ce introduceți burgerii la cuptor, nu mai deschideți cuptorul pentru cel puțin 20 de minute, iar înainte de a întoarce burgerii încercați cu o paletă să vedeți dacă se desprind ușor de pe hârtia de copt, altfel riscați să îi rupeți.

Vezi video mai jos

Comentarii