Acești biscuiți sunt ideali pentru o gustare sau un desert rapid. Sunt sănătoși, nu conțin făină, ulei sau adaos de zahăr. Sunt moi și încărcați cu aroma untului de arahide.
Ai nevoie doar de câteva ingrediente care sunt extrem de benefice pentru sănătate:
- 120g curmale (hidratate în prealabil);
- 2 linguri unt de arahide;
- 30g sirop de agave;
- un ou;
- 100g fulgi de ovăz;
- o lingură bicarbonat de sodiu alimentar;
- o linguriță scorțisoară măcinată.
Până te ocupi de pregătirea compoziției, preîncălzește cuptorul la 180 grade celsius și tapeteză o tavă cu hârtie de copt.
Într-un blender amestecă curmalele, untul de arahide, siropul de agave și oul până ce obți o compoziție cremoasă. Într-un castron amestecă ingredientele uscate (fulgii de ovăz, bicarbonatul de sodiu și scorțisoara) apoi adaugă compoziția obțiută anterior și amestecă cu o spatulă până ce totul devine omogen.
Cu ajutorul unei cupe de înghetată pune compoziția obținută în tava tapetată cu hârtie de copt, dar lasă distanță între biscuiți pentru că ei vor crește în diametru.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit pentru 10-12 minute. Biscuiții o să fie puțin moi în momentul în care îi scoți dar stai fără griji, se vor mai întări atunci când se răcesc.
Curmalele sunt bogate în vitamine, minerale, conțin cupru, fier, potasiu, mangan, magneziu, vitamine B, niacină, acid pantotenic și riboflavină.De asemenea, au suficiente vitamine și multe fibre care ajută organismul să se detoxifice bine.
Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).
Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodatăși la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți antiîmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.
Scorțisoarareprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi,dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu.
Vezi rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7203379667162647814
Comentarii